marecclesia_e@mail.bg

GSM: 0887321301

Мариана Тинчева е родена на 28 януари 1950 г. в Плевен. Тя приема, че денят на второто й рождение е 8 януари 1994 г. , когато чрез няколко чудеса Бог й разкрива съществуването Си по начин, по който рядко се проявява. От март същата година Мариана приема духовно име Еклесия, което означава църковна. Завършила е Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", паралелно с него и специалност "Основи на дипломацията" към Свободния факултет на СУ. Авторка е на седем книги (проза и поезия) и пет самостоятелни изложби с авторски пластики от дърво и бронз. Петата й изложба в арт-галерия "Труд" през 1991 г. беше наречена "Цялата слава за Бога", а последната й стихосбирка, издадена през 2003 г. е озаглавена "За Тебе, Господи!" В предговора към изданието Георги Константинов пише за авторката и нейните откровения: "Възприемам тези послания не само за религиозни, а за проникновено етични, които осветяват пространството на нашия морал. "

Мариана Еклесия пише на богословска тематика в много вестници и списания; участвала е в телевизионни и радиопредавания. Гореща тема на нейното публицистично перо е влиянието на свободните медии върху поведението на гражданите и морала на младите хора. В тази своя разработка тя доказва с примери и анализи, че разкрепостени и атрактивно-комерсиални, медиите много често въздействат негативно върху морала и традициите на националната ни култура.

Подготвеният сборник със 123 разкази (2006 г. ) "от Книгата на живота" включва няколко раздела: "Откровения", "Малкото велико добро", "Непорочната жертва", "От манастирската лоза", "Пътувания за вярата" и др. Разказите са вдъхновени от житейски примери, обикновено са кратки, но в тях авторката извайва великолепни образи на доброто човешко сърце.

Upload 7 jan 2007

Обратно на предходната страница.

Обратно на страницата с текстовете.

Обратно на заглавната страница.
http://bezmonitor.com